Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 31 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Politie houdt meer verdachten aan voor terreurplan Dom Keulen

De Duitse politie heeft zondagochtend nog eens drie verdachten aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag op de Dom in Keulen. Islamisten zouden volgens de Keulse politiechef Johannes Hermanns van plan geweest zijn om een aanslag te plegen met een auto.

De drie verdachten zouden deel uitmaken van een groter netwerk, dat deels vanuit andere Europese landen gerund wordt. Een 30-jarige Tadzjiek die op kerstavond werd aangehouden, zou de spil in dat netwerk zijn. Rond die periode vernamen de autoriteiten voor het eerst van de plannen, zegt de politie. De minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen noemt de actie van zondag een „succes”.

De drie werden aangehouden in Duisburg, Herne en Nörvenich. Die plaatsen liggen alle drie op enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens. Rond de Dom wordt grootschalig oud en nieuw gevierd. Dit jaar zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Er zijn zo’n duizend politiemensen op de been om de feestelijkheden te beveiligen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties