Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 9 aug 2024
Leestijd: 1 minuut

Prinses Alexia heeft studie én land waarin ze gaat studeren, gekozen

Prinses Alexia verhuist na de zomer naar Londen. De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat aan de University College Londen studeren, waar ze eind september de bachelor Science & Engineering for Social Change begint, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

In juni zei de 19-jarige Alexia nog dat ze nog niet had besloten welke studie ze wilde doen. Tijdens het persgesprek rond de zomerfotosessie vertelde de prinses „een beetje keuzestress” te hebben en dat ze zich had ingeschreven voor verschillende studies op verschillende universiteiten.

Een van de opties was een studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De universiteit had al een mailadres voor Alexia aangemaakt. Alexia had afgelopen jaar een tussenjaar. Haar zus prinses Amalia koos twee jaar geleden voor een studie in Amsterdam.

Tussenjaar

Met haar keuze voor een studie in Londen keert prinses Alexia na een jaar afwezigheid weer terug in het Verenigd Koninkrijk. De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bracht tussen 2021 en 2023 twee jaar door in Wales op het United World College of the Atlantic.

In St Donats maakte Alexia haar middelbare school af en behaalde ze haar Internationaal Baccalaureaat. Daarmee trad ze in de voetsporen van haar vader, die ook in Wales naar school ging. Nadat de prinses haar diploma vorig jaar had gehaald, nam ze een tussenjaar.

„Beetje reizen, werken en van alles”, zei de inmiddels 19-jarige Alexia vooraf over haar plannen. Wat ze precies heeft gedaan, is niet bekend. Wel ondernam Alexia in september haar eerste werkbezoek in Rotterdam, waar ze een schip doopte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties