Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 14 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Brandbare voorwerpen voor de deur van familie van overleden loodgieter, familie wil beveiliging

De familie van de overleden Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen vraagt de autoriteiten om beveiliging. De familie doet dit nadat woensdagochtend vroeg brandbare voorwerpen voor de deur van de woning van de weduwe en kinderen in Vlaardingen werden aangetroffen. Advocaat Richard Korver meldt namens de nabestaanden dat de familie van de onlangs overleden loodgieter de politie, burgemeester en het Openbaar Ministerie vraagt „om hen heen te gaan staan”.

Het huis is al geruime tijd doelwit van met name vuurwerk, aldus Korver. „Het is justitie nog niet gelukt de opdrachtgever van de vuurwerkleggers te achterhalen. Maandenlang durend onderzoek heeft geen enkele indicatie opgeleverd dat de loodgieter of zijn familie zelf betrokken zou zijn bij enige vorm van criminaliteit.”

De woning aan de Gretha Hofstralaan werd meermaals gesloten, maar op dit moment kan het gezin er wel in wonen. „Gebleken is dat die sluitingen geen resultaat hebben gehad, terwijl eerdere beveiliging voor de deur dat wel had.” Het huis is volgens Korver nu stevig beveiligd. „Toen in het verleden tijdens de nachtelijke uren beveiliging voor het huis stond, vonden geen incidenten plaats. Maar er zijn nu geen beveiligers meer. Die willen we graag terug”, legt de advocaat uit. „Zo’n wit huisje van de politie neerzetten zorgt ervoor dat er tijdens de donkere uren in de nacht niks gebeurt. Dat is een veel effectievere maatregel dan het sluiten van de woning.” Over de maatregelen die er nu wel zijn, doet Korver geen mededelingen.

Van Uffelen overleed maandag. Korver meldde eerder dat zijn overlijden vermoedelijk een medische oorzaak had. Zijn familie wil volgens de advocaat „niets liever dan in rust de uitvaart voorbereiden en een aanvang maken met rouw. Zij doen een klemmend beroep op de autoriteiten om niet weer hun woning te sluiten en hen in deze voor hen toch al zo’n moeilijke tijd juist te steunen”.

De familie hoopt volgens de raadsman verder dat de weduwe en haar twee kinderen niet nog meer incidenten te verduren krijgen. Ook zijn ze „dankbaar dat buren/buurtbewoners scherp zijn en de autoriteiten hebben verwittigd waardoor vandaag ook aanhoudingen hebben kunnen plaatsvinden”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties