Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Binnenland 29 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

Kaartje versturen wordt uitdagender: nog meer brievenbussen verdwijnen

Wil je een kaartje versturen? Dan moet je steeds harder op zoek gaan naar brievenbussen. Vanaf eind augustus begint PostNL namelijk met het weghalen van zo’n 300 brievenbussen door heel Nederland. 

De bussen worden weggehaald omdat ze volgens PostNL niet genoeg meer worden gebruikt. 

PostNL verwijdert brievenbussen

Een verjaardagskaart, een kerstkaart of een ‘gewoon’ kaartje voor de leuk: Nederlanders verstuurden altijd veel kaarten. Maar met de komst van het digitale tijdperk, is het aantal mensen dat nog kaarten verstuurd snel afgenomen. 

PostNL gaat daarom zo’n 300 bussen door heel Nederland verwijderen. Vandaag worden op de bussen aankondigingsstickers geplaatst, waarna eind augustus het postbedrijf begint met het echt weghalen van de bussen. „Als er bijna niks in zo’n bus zit, kost het alleen maar tijd en geld”, zegt een woordvoerder tegen de NOS

‘Zelf gaan rondbrengen’

Op sociale media klinkt verbazing: „Straks moeten we onze post zelf gaan rondbrengen denk ik”, reageert een iemand. „PostNL laat niks na om brievenpost te ontmoedigen. Straks krijg je nog een strafboete als je iets wilt versturen…”, voegt een ander toe.

Postwet

PostNL moet zich wel houden aan de Postwet: een wet waarin PostNL verplicht wordt om overal in Nederland binnen een afzienbare tijd de post op te halen en te bezorgen. 

Voor een woonwijk met bijvoorbeeld meer dan 500 inwoners geldt daarom dat er altijd een brievenbus moet staan binnen een straal van een kilometer. Voor kleinere wijken gaat het om een straal van 2,5 kilometer. Mensen hoeven volgens het postbedrijf daarom niet bang te zijn dat brievenbussen helemaal verdwijnen: „Er blijven er ook heel veel staan.”

Zomer heeft Nederland eindelijk bereikt: komende week kans op tropisch warme dagen

De do’s en don’ts op de werkvloer die je wil weten (plus andere handige zaken)

Wat is jouw ochtendroutine? ‘Het aankleden van de tweeling lijkt soms een potje worstelen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties