Welke van de 44 sneltesters worden de ‘winnaars’ bij Testen voor Toegang?
Vandaag is een spannende dag voor de 44 aanbieders van sneltesters die meedingen naar ‘de prijs’: het uniform aanbieden van hun diensten bij de Testen voor Toegang activiteiten/bezoeken/plekken.
Stichting Open Nederland maakt vandaag bekend welke aanbieders van coronasneltesten het project ‘Testen voor Toegang’ kunnen helpen met het deels heropenen van Nederland, iets dat de ene Nederlander duidelijk meer ziet zitten dan de ander. En wat veel mensen, logischerwijs, verwarren met de wetenschappelijke Fieldab-evenementen.
Wat een avond! One of the happy few @SsbDeHarmonie. @OG3NE #TestenvoorToegang #testmaatschappij pic.twitter.com/3TCIynWLEp
— Tineke Veenma-Koster (@tinekeveenma) April 15, 2021
@MuziekgebouwEHV "Testen voor Toegang", nee dank je.
— Stefan van der Eijk 🐭 (@stefanvdeijk) April 12, 2021
En hoe zeg….. ik doe niet mee….
— Patricia (@paste1801) April 18, 2021
Testen voor Toegang
Extra testcapaciteit is nodig om het doel van het kabinet te halen, dat 1,1 miljard uittrok om eind mei dagelijks 400.000 afgenomen sneltests mogelijk te maken. Er zijn 44 bedrijven die hun diensten hebben aangeboden voor zeven plekken, een voor alle zeven regio’s waarin Stichting Open Nederland het land heeft opgedeeld.
Onder de gegadigden zitten ook enkele sneltestaanbieders die meededen aan het recente kort geding tegen Stichting Open Nederland. Als in een regio meerdere partijen voldoen aan de gestelde voorwaarden, zal een loting uitsluitsel bieden.
Vorige week spanden dertig sneltestbedrijven een kort geding aan tegen de stichting, omdat alleen het Baarnse Lead Healthcare was benaderd voor het eerste deel van de pilot om Nederland weer deels te heropenen.
Sneltester Lead Healthcare
Lead Healthcare kreeg die taak zonder een gebruikelijke openbare aanbesteding, waardoor andere geïnteresseerde partijen geen kans maakten op de opdracht. Daar was voor gekozen omdat een openbare aanbesteding zes tot acht weken kost, zei coronaminister Hugo de Jonge in de Tweede Kamer. De rechtbank in Amsterdam stelde Stichting Open Nederland in het gelijk.
Internationale studenten zijn eenzaam in Nederland: ‘Een koude douche’