Veel krabbels onder brief over acceptatie homoseksualiteit aan Arie Slob
De open brief over acceptatie van homoseksualiteit van Tim Hofman en Boris van der Ham aan minister Arie Slob is in een dag tijd door meer dan 20.000 mensen ondertekend.
De brief gaat vrijdag naar de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en alle politieke partijen.
Uitspraak Arie Slob over homoseksualiteit
Hofman en Van der Ham schreven de brief naar aanleiding van de veelbesproken uitspraak van Slob over homoseksualiteit. Slob zei maandag in een debat met de Tweede Kamer dat reformatorische scholen grondwettelijk de vrijheid hebben ouders een verklaring te vragen waarin zij homoseksualiteit afwijzen.
Slob kreeg veel kritiek over zijn opmerking – ook van BN’ers – en Hofman riep zijn volgers gisteren op Twitter op om de minister te mailen.
goed, die motie en het draaien van Slob is en goeie stap, maar er is een structureler probleem: namelijk een grondwet die discriminatie op grond van geloof toelaat.
daarom een open brief aan de TK en Arie Slob, van @Borisham en mij: herijk art. 23 GW. https://t.co/Jj5C5024ZA
— Tim Hofman (@debroervanroos) November 10, 2020
‘Zijn wie je wilt zijn’
Ook schreven hij en Van der Ham, de voorzitter van het Humanistisch Verbond, een open brief. „In Nederland zou je vrij moeten zijn om te zijn wie je wilt zijn. Je mag niet gediscrimineerd worden om je wie bent, ongeacht je sekse, ras, handicap of seksuele oriëntatie. Dat is de kern van het eerste artikel van onze grondwet”, schrijven de mannen. „Helaas zijn er ook artikelen in diezelfde grondwet die deze vrijheden aan banden kunnen leggen. Zo zorgt artikel 23 ervoor dat orthodox religieuze scholen de ruimte hebben om bijvoorbeeld homoseksualiteit af te keuren.”
Hier vertelt @SplinterChabot het heel luid en duidelijk. En hij noemt ook de brief van @debroervanroos en mijzelf die we vrijdag naar de minister willen sturen. Teken ook mee: https://t.co/iKqRZpKCee https://t.co/4Qb2LO2p4B
— Boris van der Ham (@Borisham) November 11, 2020
Hofman en Van der Ham roepen de Tweede Kamer, de regering en Slob op tot een debat over het artikel. „En laat het volgend kabinet werk maken van een herijking van artikel 23 van de grondwet.”
De twee gaan in op vrijheid in onderwijs. „Wij staan voor de vrijheid ín onderwijs. Natuurlijk, je ouders kunnen je thuis hun (streng-godsdienstige) opvattingen meegeven, maar school moet de vrijheid bieden om als leerling je eigen levensvisie te ontwikkelen. Het is de plek waar kinderen kunnen oefenen met democratische en universele grondwaarden, en waar ze veilig zijn om zichzelf te zijn. Dat is goed voor henzelf, én goed voor onze samenleving.”
De hele brief, die dus ruim 20.000 keer is ondertekend, vind je hier.
Lees ook: Allemaal ‘verplicht’ aan de wandel tijdens werkdag: ‘Zonder je schuldig te voelen’