Opening cookie dough bar: Ik wil alles proeven
Zoetekauwen hebben er even op moeten wachten, maar dinsdag was het dan eindelijk zover: de allereerste cookie dough bar van Nederland opende de deuren in de Rotterdamse Pannekoekstraat. De facebookpost over de komst van Baker’s Dough ging in maart al viral, dus de opening kon rekenen op veel belangstelling. Metro was erbij om een beetje sfeer (maar vooral deeg!) te proeven.
Mao (25), Yannick(24) en Gaby (29):
„We zijn speciaal vroeg vanuit Zoetermeer vertrokken om hier op tijd te zijn. Ben&Jerry’s cookie dough-ijs is mijn lievelingsijs, dus ik moest hier wel heen. Ik was heel benieuwd", vertelt Yannick. Voor Mao is het een stukje jeugdsentiment: „Als mijn moeder vroeger koekjes bakte, snoepte ik altijd van het deeg.” Of de verwachtingen zijn waargemaakt? „Ja, het is heerlijk!” Gaby is vooral verrast door het aanbod. „Ik kon niet kiezen.”
Isabella (24):
„Het smaakt heel anders dan cookie dough uit eigen keuken”, vindt de New Yorkse Isabella, die bij haar tante op bezoek is. Na nog een hap: „Het is chewy, niet te zoet en heel zacht. I love it!” De populaire cookie dough bar in ‘haar eigen’ stad heeft ze overigens nog niet bezocht. „Maar toen mijn tante van de opening hier vertelde, wilde ik er graag heen. En ik kom zeker terug. Ik wil alle smaken proberen.”
Elisa (25) en Kelly (27):
Het valt zwaar, maar het smelt weg in je mond”, zegt Elisa enthousiast. Het duo gaat er na een sportsessie helemaal voor; ze proeven drie van de vier smaken. „We cheaten net zo hard als we sporten”, lachen ze. „En van wat we overhouden bakken we iets”, aldus Kelly. Hoewel… „Ik blijf ervan eten, haha.” Het duo raadt de specials aan. „Vooral de ‘If it ain’t Dutch it ain’t much‘, dat is onze favoriet.”
Xiomara (36) en Angeline (33):
„Dit kennen we in Suriname niet hoor”, lacht Xiomara, die vakantie viert in Nederland. Studievriendin Angeline had het bericht van de opening doorgestuurd en de datum in haar agenda geblokt. „Ik was al fan van Baker&More (een zaak van dezelfde eigenaren, red.) én van cookie dough, dus perfecter kon het niet. Rotterdam heeft veel te bieden, maar dit ontbrak nog.”
Esmé (20) en Bo (20):
„We stonden hier per ongeluk vorige week al”, lachen de studiegenoten. „Super stom. We hadden verkeerd gekeken. Gelukkig hadden we nu een tussenuur en konden we er alsnog bijzijn om te proeven”, aldus Bo. „Het is een prima lunch. Hier kunnen we de rest van de dag wel op teren”, vult Esmé aan. „Het is wel gek, want je hebt het idee dat je ijs gaat eten. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo.” Bo: Toch is het heel lekker. Je kunt er ook koekjes van bakken, maar dat ga ik niet doen. Dat is zonde!”