Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Het weer is koud en grijs vandaag, maar let op: 20 graden is deze week nog op komst

Misschien loop je nu nog te balen omdat het vandaag buiten maar een graadje of 10 en nogal grauw is. Geen paniek: deze week laten we het gure herfstweer van afgelopen weekend en vandaag achter ons. Het wordt voor deze tijd eigenlijk gewoon warm.

De temperatuur loopt volgens weerdienst Weeronline in de loop van de week namelijk flink op. Op woensdag en donderdag ligt de temperatuur vrijwel overal in Nederland rond de 20 graden. Ook de dagen hierna blijft het weer erg zacht.

Waar komt het warmere weer vandaan?

De wind draaide afgelopen nacht richting het zuidoosten, waardoor langzaam maar zeker warmere lucht naar ons land wordt aangevoerd. We moeten nog wel even wachten voor we hier iets van merken, want vandaag en morgen is het weer nog aan de koele kant. Als je nu naar buiten gaat is het 10 tot 12 graden, morgen 13 tot 15 graden.

Vanaf woensdag doet de temperatuur een flinke sprong omhoog. Zowel woensdag als donderdag wordt het op veel plaatsen 18 tot soms wel 21 graden. Dit is aardig wat warmer dan normaal, want gemiddeld is het in de tweede week van oktober 14 of 15 graden.

Temperatuur loopt weer langzaam terug

Woensdag verloopt droog en de zon krijgt regelmatig kans om door de hoge bewolking heen te schijnen. Op donderdag is het weer daarentegen een stuk wisselvalliger. Er passeren wat buien over het land. Ook de dagen erna blijft het wisselvallig.

Na donderdag lopen de temperaturen iets terug, maar toch mogen we nog lange tijd van de relatief warme temperaturen genieten. Tot en met het begin van de nieuwe week liggen de maxima tussen 16 en 19 graden, wat nog altijd zacht is voor de tijd is van het jaar.

Baal je al een beetje minder?

Zorgen om minderjarigen bij zelfscankassa: ‘Ik kreeg het gevoel dat ik een politieagent was’

Experiment met bevolkingsonderzoek longkanker krijgt hoop kritiek en blijkt dubieus: ‘Onethisch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties