18 jaar voor moord op Everink, De J. in hoger beroep
De rechtbank in Utrecht heeft voormalig tenniscoach Mark de J. dinsdag veroordeeld tot een een celstraf van achttien jaar voor de moord op zakenman Koen Everink. De J. gaat tegen die uitspraak in hoger beroep.
Op 4 maart 2016 werd Everink dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gebracht. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die ‘s ochtends haar vader vond. De rechtbank rekent dat de voormalig coach van tennisser Robin Haase zwaar aan. Evenals het feit dat hij nooit openheid van zaken heeft willen geven.
Hoger beroep
De J. was niet bij de uitspraak in de rechtbank in Utrecht aanwezig. Zijn advocaat Bob Kaarls liet direct na afloop van de uitspraak weten dat zijn client in hoger beroep gaat tegen zijn veroordeling. Hij heeft zelf altijd volgehouden dat hij zijn vriend en gokmaatje Everink niets heeft aangedaan. Dat De J. altijd is blijven ontkennen dat hij iets te maken heeft met de dood van zijn vriend en gokmaatje, werkt volgens de rechtbank strafverzwarend.
Op de avond van de moord was De J. bij Everink thuis. Nadat hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van die mannen zou de 42-jarige zakenman vervolgens hebben vermoord. Dat scenario is volgens de tenniscoach niet voldoende onderzocht.
De vader van Koen #Everink tijdens het voorlezen van zijn verklaring. pic.twitter.com/LZhRJyj5sz
— Saskia Belleman (@SaskiaBelleman) January 23, 2018
De rechtbank noemt dat geen geloofwaardig en aannemelijk verhaal. Ook het feit dat De J. zijn verklaringen op meerdere moment heeft aangepast of aangevuld, doet afbreuk aan zijn geloofwaardigheid aldus de rechtbank.
https://twitter.com/Bomersloes/status/955792586467434496
De J. was tijdens het hele proces nagenoeg alle zittingen aanwezig in de rechtbank in Utrecht, maar tijdens de uitspraak niet. Volgens zijn advocaat Bob Kaarls viel het hem te zwaar. Kaarls liet direct na afloop van het vonnis weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.