Vragenuurtje voor kinderen in Tweede Kamer
Ieder kind, is vanaf achttien jaar officieel volwassen. Of dit dan ook echt zo is laten we voor het gemak maar even achterwege. Heb je de leeftijd van achttien jaar bereikt, dan ben je in ieder geval voor de wet volwassen, en mag je je stem uitbrengen tijdens verkiezingen.
Inspraak
Jongeren onder de achttien hebben vrijwel geen inspraak in het politieke landschap, D66 wil daar verandering in brengen. De NOS schrijft dat de regeringspartij een speciaal vragenuurtje voor kinderen wil invoeren.
Ons jongste Kamerlid @RensRaemakers wil een vragenuurtje speciaal voor kinderen, waar 150 kinderen vragen mogen stellen aan ministers in de Tweede Kamer. Lees meer over zijn voorstel ⤵️https://t.co/W0QKYCP9nx
— D66 (@D66) December 4, 2017
D66-Kamerlid Raemakers (26), zelf tevens het jongste lid van de Tweede kamer, denkt dat kinderen dit gemakkelijk aankunnen. „Kinderen kunnen soms betere vragen stellen. Ze zeggen wat ze denken en leggen vaan de vinger op de zeker plek.”
Rechten van het Kind
Raemakers krijgt bijval van CDA, SP en GroenLinks. Hij hoopt vandaag tijdens het debat over jeugdbeleid meer politieke partijen enthousiast te maken.
Het vragenuurtje zou volgens Raemakers moeten plaatsvinden in de laatste week van november, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Het zal gaan om 150 kinderen, tussen de elf en veertien jaar die vragen kunnen stellen aan een aantal ministers.