In beeld: de wereld viert Pasen
In Nederland bibberden we tijdens het Paasweekend (het was kouder dan met Kerstmis), maar toch… overal werd het Paasfeest gevierd. Een overzicht in beeld.
De Paus
Paus Franciscus sprak in Rome het ‘urbi et orbi’ uit. Een dag voor het traditionele moment hadden meeuwen bloemen van een Nederlandse leverancier vernield, maar alles kwam op tijd weer goed.
Paasvuur
Het grootste Paasvuur van ons land brandde in Dijkerhoek in Overijssel. Den enorme brandstapel in het buurtschap had een inhoud van 5431 kuub.
Hoedenparade
Deelnemers aan de Easter Parade op het Bonnet Festival in New York dragen fantasierijke hoeden. Deze Paastraditie gaat terug tot het jaar 1870.
Paasfeest terug
In Mosul (Irak) vierden Christenen voor het eerst in drie jaar weer eens Pasen. In de stad, die in 2014 in handen viel van Islamtische Staat, klonken de klokken van tientallen kerken.
Kroegentocht Londen
Deelnemers verkleden zich tijdens de Christathon pubtocht in Londen als Jezus. Deze Jezus deelde een paasei met een medereiziger in de metro.
Paasdoping
Een Paasdoping met heilig water in Beijng. China is overwegend atheïstisch, maar toch leven er in het land nog 80 miljoen christenen.
Naar de Paasdienst
Over ter wereld werden Paasdiensten gehouden en sommige bijeenkomsten konden op hoog bezoek rekenen. Zo bezochten de Britse prins William en zijn Kate St. George’s Chapel in Windsor.
Pelgrimstocht te paard
Ruiters in traditionele kostuums rijden op Tweede Paasdag de ‘Georgiritt’ in het Duitse Traunstein. Dit evenement in Beieren behoort tot de grootste pelgrimstochten te paard.
Paasfeest in Turkije
Al was het in Turkije het weekend van het referdum van president Erdogan, de Turkse christenen vieren hun paasfeest. Op de foto het Paaslicht van de viering in de St. George Church in Istanbul.