Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Rennen voor Twee: Marie-José rent ook voor Elin

Zaterdag wordt in het Brabantse Oud Gastel Rennen voor Twee gehouden. Vier koppels, waarvan telkens één deelnemer gehandicapt is, leggen een Olympische triatlon af. De tv is er vanaf donderdagavond (19.00 uur, NPO 1) tot en met woensdag bij. Marie-José Schelvis uit IJmuiden is deelneemster als Team Schelvis.

Hoe kwam je er bij mee te doen?

Ik draag de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), dat Rennen voor Twee mogelijk maakt, al jaren een warm hart toe. Mijn dochtertje Elin is zwaar lichamelijk en licht geestelijk gehandicapt. Haar tweelingszusje Bente kan alles, zij niets. Als Elin ‘ik ook’ zegt, moet ik haar vaak teleurstellen. Bij Rennen voor Twee kan ik dat eens omdraaien. ‘Kan niet’ wordt ‘gaan we doen’.

Het wordt zwaar

Wat houdt het precies in?

We doen een kwart Olympische triatlon: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Dat wordt zwaar, ik ben sportief, maar niet zo’n goede zwemster.

En hoe doet Elin Rennen voor Twee?

Zwemmen in een rubberbootje, haar rolstoelzitje gaat op mijn fiets en ik heb een rensportbuggy. Bij het trainen zie ik Elin alleen maar stralen en genieten.

Jullie zijn op tv te volgen hè?

Ja, vanaf vanavond. De vier gezinnen zijn een half jaar gevolgd door de EO. Je ziet wat er allemaal bij komt kijken als er je binnen het gezin een gehandicapt kind hebt. De dag in Oud Gastel is in de aflevering van woensdag te zien.

Steun geven

Zijn jullie te sponsoren?

Graag zelfs, via www.nsgk.nl/rennenvoortwee. We hopen geld op te halen zodat NSGK nog meer drempels in de samenleving kan wegnemen dat het nu al doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.