Jana Witteman
Jana Witteman Arbeidsmarkt 5 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze banen zijn veelgevraagd en dit salaris krijg je

De arbeidsmarkt is minder krap dan een jaar geleden. Toch staan er nog altijd meer vacatures open dan er werknemers beschikbaar zijn. Het gevolg? Een aantal veelgevraagde banen. Maar voor welke goedbetaalde functies worden de meeste krachten gezocht en welk salaris staat daartegenover?

De spanning op de arbeidsmarkt is in de eerste maanden van 2024 iets afgenomen. In het eerste kwartaal stonden er 110 vacatures open tegenover iedere 100 werklozen. Aan de start van 2023 waren dat nog 121 vacatures tegenover 100 werklozen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ondanks de afnemende krapte zijn er al sinds 2021 meer openstaande vacatures dan er werklozen zijn.

Baankansen op de huidige arbeidsmarkt

Overweeg jij om je dit jaar te laten omscholen? Vacaturebank Indeed deed onderzoek naar de top 10 banen met de hoogste salarissen én de beste baankansen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een relatief hoge baangarantie hebt op het moment dat je besluit een nieuw carrièrepad te bewandelen.

PositieFunctieBruto jaarsalarisFunctieomschrijving
1.Manager Accountancy72.000 euroBeheer van financiën en rapportage
2.Belastingadviseur60.000 euroFiscaal advies en optimalisatie
3.Intercedent99.000 euroVerbindt kandidaten met vacatures
4.Projectleider68.000 euroBeheert en leidt projecten
5.Engineer63.000 euroOntwerpt en verbetert technische systemen
6.Senior Recruiter99.000 euroAantrekken van hooggekwalificeerd personeel
7.Commissioning Engineer84.000 euroInstallatie en werking van systemen
8.Auditor62.000 euroControle van financiële overzichten
9.DevOps Engineer72.000 euroOptimaliseert samenwerking tussen teams
10.Senior Java Developer81.000 euroOntwikkelt en onderhoudt software
Bron: Indeed

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de best betaalde banen met de hoogste baangarantie. Daarnaast vind je een indicatie van het bruto jaarsalaris (dit zijn indicatieve cijfers, in de praktijk kunnen salarissen altijd afwijken). In het onderzoek van Indeed is gekeken naar het gemiddelde salaris dat bij de functie hoort en de mate van interesse in de functie.

Kansrijk omscholen

„Door omscholing ontwikkel je de juiste vaardigheden en kwalificaties. Die kunnen professionals enerzijds helpen met het oplossen van een groot personeelstekort. Anderzijds profiteer je bij omscholing van een aantrekkelijk salaris als je een functie uit de top 10 kiest”, vertelt Stan Snijders, managing director Indeed Benelux. 

Zit jij gebakken in je huidige functie, maar ben je op zoek naar een extra baan? Via onderstaand artikel lees je meer over de meest gevraagde bijbanen van het moment.

Lekker bijverdienen: dit zijn de meest gevraagde bijbanen van dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties