Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Geld & Carrière 26 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel geld geven mensen gemiddeld uit aan een huwelijkscadeau

Als je uitgenodigd bent voor een huwelijk is het traditie om een cadeau te geven. Soms vraagt het bruidspaar om geld, andere keren mag je je creativiteit de vrije loop laten. Maar wat geven mensen nou gemiddeld uit aan een huwelijkscadeau?

Eerder zette Metro al op een rij wat het ongeveer kost om te trouwen, per dag van de week, op het gemeentehuis. Dan weet je meteen wat het bruidspaar in ieder geval moet terugverdienen (met een dikke knipoog).

Familie besteedt het meest aan huwelijkscadeau

Uit onderzoek van YourSurprise blijkt dat de bedragen voor een huwelijkscadeau nogal uiteen lopen. Mensen geven een bedrag van 25 tot ruim 100 euro uit aan zo’n cadeau, de hoogte ervan hangt af van de relatie met het bruidspaar.

De meest gulle uitgaven worden door familieleden gedaan. 28,9 procent van de respondenten geeft tussen de 76 en 100 euro uit als het een cadeau voor familie is. Eén op de vijf gaat boven de 100 euro zitten.

En waar kiezen de meeste bruidsgasten dan voor? Vaak voor iets dat het koppel écht wil hebben, op basis van hun verlanglijst. 28 procent van de mensen kiest voor het geven van geld.

Collega’s geven vaak geld

Als het om een cadeau voor een vriend of vriendin gaat, geven mensen over het algemeen minder uit aan een huwelijkscadeau. 62 procent van de respondenten gaat dan voor een bedrag tussen de 26 en 75 euro, 14 procent kiest voor iets dat minder dan 25 euro kost. Volgens de respondenten weerspiegelt het bedrag de waarde die aan de vriendschap wordt gehecht.

Collega’s geven vooral geld aan trouwende collega’s. Maar als er voor een fysiek cadeau wordt gekozen, hoeft dat volgens de helft niet duurder dan 25 euro te zijn. 31 procent van de respondenten zou tussen de 26 en 50 euro uitgeven aan een huwelijkscadeau voor een collega.

Lang verliefd blijven in een relatie? Daar speelt deze belangrijke factor een rol in, blijkt uit onderzoek

Dit salaris heb je nodig voor de aankoop van een gemiddelde koopwoning

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties