Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 20 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Humberto Tan zou talkshow in Parijs eerst met Van Nieuwkerk maken: ‘Andere ideeën’

Matthijs van Nieuwkerk zou de RTL-talkshow vanaf de Olympische Spelen in Parijs aanvankelijk samen met Humberto Tan presenteren. Door een verschil van inzicht over de invulling van het programma besloot Tan het programma aan Van Nieuwkerk over te laten.

Dat vertelt Humberto Tan vandaag in De Telegraaf.

Anders gelopen met RTL-talkshow Olympische Spelen

„RTL wilde ooit dat Matthijs en ik het samen zouden presenteren, maar we hadden andere ideeën over de invulling. Toen heb ik gezegd dat Matthijs het gewoon alleen moest gaan doen. Dat vond ik echt prima”, vertelt Tan, die de show door het opschorten van de samenwerking tussen Van Nieuwkerk en RTL en diens latere vertrek bij de zender, vanaf maandag alsnog presenteert.

„Uiteindelijk is het anders gelopen. Nee, daar voel ik me zeker niet schuldig over. We hebben er ook geen contact meer over gehad. Stel je voor dat Joey Veerman bij het EK niet speelt en Xavi Simons wel. Het zou toch wat zijn als Simons dan zegt: ‘Joey, gaat het wel?’ Je gaat gewoon het veld op.”

‘Ik hoop dat hij vindt wat hij zoekt’

Van Nieuwkerk heeft onlangs de aangekondigde samenwerking met RTL verbroken. Eerder was die al voor onbepaalde tijd uitgesteld na de publicatie van het rapport van de Commissie-Van Rijn, waarin uitgebreid werd teruggekeken op wangedrag bij De Wereld Draait Door, dat Van Nieuwkerk vijftien jaar presenteerde.

„Ik hoop dat hij vindt wat hij zoekt. Ik gun hem alle goeds”, zegt Humberto tegen De Telegraaf over het vertrek van Van Nieuwkerk bij RTL. „Wat mij betreft, zou hij weer een talkshow kunnen presenteren. Als mensen niet kijken, is dat ook een antwoord. Maar hij heeft geen strafbaar feit gepleegd. Zelfs al was dat wél het geval, dan verdient hij een tweede kans.”

Grensoverschrijdend gedrag gemeld, en dan? ’Van reputatie als viespeuk kom je niet af’

Vertrouwenspersonen zien meldingen grensoverschrijdend gedrag toenemen na The Voice-schandaal

Het Metro-panel over de stelling: ‘Terecht als Matthijs van Nieuwkerk blijvend van de buis verdwijnt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties