Vergeten na het Songfestival
Met Trijntje Oosterhuis zal het ook na het Songfestival (dinsdagavond halve finale) wel goedkomen. Vier deelnemers van na 2000 lijken echter van de aardbodem verdwenen.
2003 Esther Hart
Deed in Letland:
One More Night
En? 13e van de 26 deelnemers. De zangeres wint in 2003 weliswaar niet het Songfestival, maar krijgt wel de Artistic Award toebedeeld, een prijs die namens oud-deelnemers wordt toegekend. Esther laat weten daar veel blijer mee te zijn. Ook in Nederland viel het nummer van Esther in goede aarde: de plaat behaalde de 26ste positie in de Mega Top 50.
Wat deed Esther vervolgens?
Na haar deelname aan het Songfestival blijft Esther een beetje in dat sfeertje hangen. Samen met Marlayne Sahupala, die in 1999 meedeed, vormt ze het zangduo ’80 Ladies. En samen met Marlayne, maar ook oud-songfestivaldeelnemers Franklin & Maxine en Mandy Huydts brengt ze songfestivalliedjes ten gehore als The EuroStars. Tegenwoordig werkt Esther als zangcoach en zangdocent op verschillende muziekopleidingen.
2006 Treble
Deed in Griekenland
Amambanda.
En?
Ondanks een charma-offensief per bus door tal van Europese landen, eindigen Caroline Hoffman en de zusjes Djem en Niña van Dijk in de halve finale 20e van de 23. Wat opviel waren een jurkenruzie, hun zelfverzonnen Trebletaal – in Nederland zagen we uiteraard weer kansen – en het getrommel op percussie-instrumenten. Verder ontmaskerden zij in Athene, naar eigen zeggen, de geheime Finse winnaars van Lordi.
Wat deed Treble vervolgens?
Toen veel boekingen uitbleven besloten de zusjes Van Dijk te gaan studeren aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. In 2010 studeerden zij af, het jaar dat Treble ook officieel ontbonden werd. Djem en Niña doken in 2012 nog op in The Voice of Holland. Niña haalde in Team Borsato de eerste liveshow. Caroline Hoffman lijkt van de aardbodem (lees: internet) verdwenen, zou moeder zijn geworden en is volgens een LinkedIn-pagina nu ‘independent music professional’.
2004 Re-union
Deed in Turkije
Without You.
En?
Dat ging in Istanbul zo slecht nog niet. Paul de Corte (verre familie van de blinde zanger Jules) en Fabrizio Pennisi werden met hun akoestische ballade zesde in de halve finale. Tijdens de finale ging het onverwacht (uiteraard) mis: Re-union eindigde 20e van de 24. Het mooiboy-duo uit Boskant deed daarna een opvollende oproep: ,,Nederland, doe nooit meer mee aan het Songfestival!” Daar werd geen gehoor aan gegeven, maar tot Anouk in 2013 zou Nederland de finale nooit meer halen.
Wat deed Re-union vervolgens?
Vooral heel erg klaar zijn met het Songfestival. Dat mocht Paul de Corte twee jaar geleden nog eens tegen Omroep Brabant vertellen. Belangwekkende muziek hebben de twee nooit meer gemaakt en de domeinnaam van hun website is ‘om administratieve redenen’ afgesloten. De Corte haalde met zijn band You and Mee ooit nog het nieuws toen hij tijdens een optreden in Schijndel een breezerflesje op zijn hoofd kreeg.
2001 Michelle
Deed in Denemarken
Out On My Own.
En?
Het alternatieve popliedje haalde maar 16 punten en eindigde jammerlijk op de 18e plaats. Michelle (Courtens, geboren te Venray) viel wel op. Ze deed haar optreden namelijk in kleermakerszit en had niet de moeite genomen om schoenen aan te trekken. Nederland pruimde Out On My Own wel. Het werd op de radio tot Alarmschijf verkozen en behaalde de Top 10 van de Top 40.
https://www.youtube.com/watch?v=yPa-vjIo2wM
Wat deed Michelle vervolgens?
Weinig succesvol zingen, al lukte dat wel eenmalig op musicalgebied (in theaterseizoen 2006/2007 zong ze in Chess). Michelle studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, trouwde met haar vriendin, scheidde en trad nog regelmatig als invalster op met The EuroStars. Oud-Songfestivaldeelnemer Franklin Brown (1996) richtte deze groep op. Het laatste optreden dat terug te vinden is, was op het Stadhuisplein in Utrecht in 2011. Michelle is nog te boeken als jazz- en popzangeres en celliste en ze geeft zangles.