Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Show Julia betovert Ahoy

Metro schreef er veel over in de aanloop: een niet eerder vertoond evenement in Rotterdam Ahoy. Terwijl in Landgraaf de ene na de andere grote act de massa vermaakte, gold in de Maasstad een heel ander verhaal: klassieke muziek meets dans en luchtacrobatiek. De naam: Julia.

Twee avonden betoverden het Rotterdams Philharmonisch Orkest (90 muziekanten), dirigent Josep Vicent uit Spanje, bandoneonist Carel Kraayenhof, 89 dansers en luchtacrobaten uit de hele wereld Ahoy. Het doel: een nieuw publiek voor het fameuze Rotterdamse orkest aanboren. Duizenden belangstellenden, jong en oud, kwamen er op af.

Felrode jurken

Julia’s waren er in verschillende gedaanten, allemaal gekleed in felrode jurk. Zij verbeeldden verschillende soorten liefde, van de onmogelijke liefde tot een gekke liefde. ,,Als er hier een liefde dooft, brandt er ergens anders een nieuwe” , zei spreekstalmeester en musicalster Stanley Burleson daarover.

Lees ook: wereldpremière Julia in Ahoy.

Julia werd bedacht door Mike Schäperclaus, door het Rotterdams Philharmonisch Orkest aangetrokken als innovator. Hij vond in Guy Caron een regisseur, de man die Cirque du Soleil groot maakte, en in topdanser Timor Steffens een van de choreografen.

Metro’s Julia

Ook Metro had een eigen Julia in Ahoy. De 9-jarige Julia Sancho Galan uit Breda had een prijs gewonnen en kwam in een prachtig rood jurkje naar Rotterdam. Zij kwam ogen tekort, meldde haar moeder Norma na de voorstelling. Dat gold voor vele anderen net zo zeer.

Hier vind je enkele reacties uit het publiek:

https://twitter.com/JudithDeHeus/status/609997439471366144

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.