Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Mijmeren als bestseller Het Meisje in de Trein

In Het Meisje In De Trein mijmert een hoofdpersoon er tijdens haar dagelijkse reis op los. Hoe mijmert de Metrolezer?

Topshow

Paula Hawkins heeft in Nederland op dit moment één dingetje tegen: het boek Topshow van Michel van Egmond & Jan Hillenius over de talkshow Voetbal International. Het debuut van de inwoonster van Londen, Het Meisje In De Trein, is sinds januari een grote hit en met een miljoenenverkoop een bestseller van de bovenste plank. Hawkins’ thriller is een succesvoller debuut dan De Da Vinci Code van Dan Brown.

Lees ook: Boeken lezen tussen bomen van de bieb.

Het Meisje in De Trein verhaalt over Rachel die tijdens haar dagelijkse treinreis mijmert over de buurten en dezelfde mensen die ze ziet. Tot ze iets vreemds waarneemt dat voor haar alles verandert en een regelrechte thriller ontstaat. Het verhaal is geschreven vanuit Rachel en twee vrouwelijke ‘bijrollen’. Het succesboek staat in veel landen in bestsellerlijsten op nummer 1, in Nederland dus op 2 achter ‘VI’.

Stephen King

Steven Spielberg was zo enthousiast over Het Meisje In De Trein dat hij de filmrechten al in zijn bezit heeft. Collegaschrijver Stephen King zei: ,,Een grootse thriller die me bijna de hele nacht uit mijn slaap heeft gehouden." Metro vindt Hawkins’ debuut zo bijzonder dat we samen met uitgever A.W. Bruna vijf exemplaren weggeven en de treinreiziger vroegen: ‘Waar mijmer jij over tijdens je dagelijkse reis?’

Dit zijn de winnaars:

Schoenen aan tak

Er hing een paar schoenen hoog in een boom in het weiland, aan wat takken. Elke dag kwam ik er onderweg naar school langs. Ik heb me altijd afgevraagd hoe de schoenen daar terechtgekomen zijn.

Rachelle Renes, Apeldoorn

Huis in aanbouw

Sinds een maand reis ik met de trein. Anderhalf uur, dus genoeg te mijmeren voor mij. Van de lammetjes net naast het spoor tot en met een prachtig huis in aanbouw bij Bodegraven. In gedachten ben ik het al aan het inrichten.

Inge Postma, Voorhout

Lunch en zoen

Als ik vanuit de trein naar buiten kijk, kijk ik naar de mensen die mij passeren. Vaak vraag ik me af waar ze naartoe gaan en waar ze vandaan komen. Hebben ze net als ik hun lunch op het aanrecht laten liggen, hebben zij hun geliefden wel gedag gezoend?

Angeni Atwaroe, Rotterdam

Bezinning

Iedere dag reis ik twee uur met de trein. Dit om mijn passie te volgen op de Kunstacademie. De trein dient vaak als een moment van bezinning, een beginpunt van de meeste ideeën.

Jamie de Rooij, Zaandam

Stiekem meeluisteren

Het hoort niet, maar ik ben zeker niet de enige die het doet in de trein: meeluister met gesprekken. Soms wil ik het niet, maar vaak luister ik graag naar verhalen van mijn medereizigers.

Leony Brok, Utrecht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.