Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

GTST tot 2019, hoe zag het er in 1990 uit?

Goed nieuws voor fans van Goede Tijden, Slechte Tijden: de langstlopende soap van Nederland is nog zeker tot en met 2019 te zien. RTL Nederland en tv-producent Endemol verlengden hun contract dinsdag met vier jaar. Dat had niemand in 1990 kunnen bedenken, toen GTST er als volgt uitzag.

“GTST’ is sinds jaar en dag een belangrijke pijler in de sterke vooravond van RTL 4”, aldus Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland. “Ook het afgelopen seizoen heeft ‘GTST’ opnieuw bewezen immens populair te zijn. De serie heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en is niet alleen op televisie succesvol, maar inmiddels op elk scherm."

Lees ook: waarom we Jef Alberts zo gaan missen in GTST.

Naast de serie op de buis bestaat Goede Tijden, Slechte Tijden tegenwoordig uit meerdere apps, extraatjes op de site GTST.nl en worden fan-events gehouden. Nog meer Soapfeest: op 1 oktober viert GTST het 25-jarig bestaan van de serie. Dat gebeurt met een dubbele aflevering, grotendeels in het buitenland opgenomen. Gemiddeld zien, inclusief uitgesteld kijken, 1,8 miljoen mensen een aflevering het wel en wee van de inwoners van de fictieve plaats Meerdijk.

https://twitter.com/ritakampman/status/610789942390878208

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.