Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 13 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Kind op een haar na geraakt door vrachtwagen

Een automobilist uit Noorwegen heeft met zijn dashcam een moment vastgelegd waar je hart even van overslaat. Een jongetje wordt, nadat hij zonder te kijken de weg oversteekt, op een haar na niet geraakt door een vrachtwagen.

Op de beelden is te zien hoe het jochie samen met wat andere kinderen wordt afgezet met de schoolbus. Hij besluit over te steken zonder dat hij goed kan zien of er een tegenligger aan komt. De man in de wagen met de dashcam ziet dat wel: het lijkt erop dat het jongetje vol geraakt gaat worden door een vrachtwagen die aan komt rijden.

De man drukt geschrokken op zijn claxon en de vrachtwagen weet het jongetje op een haar na niet te raken door keihard te remmen. Het voorval gebeurde al op 19 juni, maar de beelden zijn nu naar buiten gebracht.

Waarschuwing

De man die het voorval filmde met de dashcam is gesproken door NRK, een Noors radio- en televisiekanaal. ,,Ik zag wat er ging gebeuren, maar er was weinig dat ik kon doen", zegt hij tegen de zender. ,,Over het dak van de bus zag ik dat de truck er aan kwam en best hard reed. Ik knipperde met mijn lichten en drukte op de toeter om ervoor te zorgen dat de tegenligger en de kinderen door hadden dat dit gevaarlijk was."

Gelukkig stopte de vrachtwagenchauffeur voordat hij het kind raakte. Volgens de man van het beeldmateriaal was de situatie ‘verschrikkelijk om te zien’. Hij heeft het videomateriaal vrijgegeven om kinderen te waarschuwen voor het potentieel gevaar van drukke wegen.

Volgens de busmaatschappij die de kinderen op de stop afzette gaat het hier om een legale busstop. Toch wordt de plek onderzocht, om ervoor te zorgen dat soortgelijke incidenten in de toekomst niet meer plaats zullen vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.