Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Heet hè… Wie weet waar de Hollandse Noordpool is?

Feeling hot hot hot… Een understatement voor Metro’s Iris die wel wat verkoeling kan gebruiken. Heb je een flinke koelcel op je werk, een ijsblokjesbad in de tuin, een levensgroot coldpackpak? Of een andere koele inventieve oplossing? Laat het weten en wie weet komen we langs om eens lekker synchroon te rillen!

Alweer…

M’n tong plakt nog nét niet vast aan de bevroren eenpansmaaltijd, wanneer ik vriendelijk wordt verzocht het vriesvak te verlaten. Voor de derde keer deze week. Tja, tijdens deze dagen loop ik nu eenmaal het liefst op m’n ijskoude gemakje door de supermarkt en vooral de megadiepvries geeft mij in tijden van extreme hitte en felle zonnestralen een koud gevoel van buiten. In m’n fietstas zit standaard een waterspuit die ik er bij het stoplicht rap uithaal om mezelf -en eventueel m’n buurfietser als hij/zij erom vraagt- te bespuiten en bij metrohalte Vijzelgracht van de nieuwe Noord/Zuidlijn snel ik met de roltrappen 31 meter naar beneden. Want daar is het koel.

Alles om maar niet naar huis te moeten…

40 graden

Tijdens deze hitte verandert mijn appartement op vier hoog namelijk in het tegenovergestelde van een iglo, en dan bedoel ik niet olgi. Mijn hete stulp voelt als het tropisch epicentrum van de stad, of gewoon een ouderwets stookhok en telkens wanneer ik m’n voordeur open, walmt gevoelstemperatuur 40 m’n toch al zo bezwete gezicht in. Als ik uitadem, komt een brandend vlammetje naar buiten. Bij wijze van spreken dan.

Gezocht!

Ik ben nu op zoek naar de beste ‘coldspots’ en koele oplossingen en kan jouw hulp goed gebruiken. Mail je tip naar [email protected]l en wie weet tot kou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.